Skip Navigation

Menu contents

 

Architecture

Home > Museum Overview > Architecture

Concept

The shapes of the three primary vowels of Hangeul are meant to represent the sky, the land, and humanity, based on the principle of Chunjiin , which views those three things as the three foundational elements of the universe. The architecture of the museum—the place where the sky, land, and people meet—follows this same concept in a contemporary building that captures the beauty of traditional Korean eaves.

Summary

  • Address:
    139 Seobinggo-ro, Yongsan-gu, Seoul (Between National Museum of Korea and Yongsan Family Park)
  • Process of establishing the museum began in 2009
  • One basement floor, 4 above-ground floors
  • Total Area:
    11,767 ㎡; Exhibition Area: 3,500 ㎡

Construction Process

  • In April 2010, an architectural contest was held to solicit the design that best combined elements of the past, present, and future in conjunction with the overall theme of Hangeul and culture.
  • January 2011 - Architectural design completed.
  • March 2011 - Construction service order placed.
  • July 2011 - Groundbreaking Ceremony.
  • August 2013 - Construction completed.

Floor Overview

Floor Overview
section area important facility
B1 3,684㎡ Auditorium, Parking, Warehouse, Electrical Room, Machine Room
Floor 1 2,838㎡ Hangeul Library, Lecture Room, Conference Room, Museum Storage
Floor 2 2,239㎡ Permanent Exhibition Hall, Museum Cafe
Floor 3 2,609㎡ Special Exhibition Hall, Hangeul Learning Center, Children’s Museum
Floor 4 397㎡ Office